Pravilan unos vode u organizam održava vašu snagu - Voda Vila
5
post-template-default,single,single-post,postid-5,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

Pravilan unos vode u organizam održava vašu snagu

Pravilan unos vode u organizam održava vašu snagu

Poznato je koliko voda ima veliku ulogu za pravilno funkcioniranje organizma i zdravlje. Ona čini 92% krvi, 22% kostiju, 75% mozga i 75% mišića, a sastavni je dio većine stanica u našem tijelu i najveći dio naših krvnih i limfnih sustava.

Osoba u prosjeku treba konzumirati između 1,5 i 2,5 litre vode svakog dana kako bi nadomjestila tjelesne tekućine koje tijelo prirodnim procesima gubi tijekom dana.

Vrlo je važno konzumirati dovoljnu količinu vode jer ona čuva i poboljšava zdravlje – održava energiju, mentalnu i tjelesnu pripravnost, uklanjanja toksine iz organizma i čuva zdravu kožu, te prirodno smanjuje apetit zbog čega održava normalnu tjelesnu težinu.

Vodu treba unositi često i u manjim količinama

Smanjeni unos tekućine smanjuje volumen krvi, a tako se smanjuje prijenos hranjivih tvari, hormona i kisika, što utječe na normalno funkcioniranje svih stanica u našem tijelu. Zato ne čudi informacija kako osobe koje imaju visok krvni tlak trebaju piti što više vode jer ona pomaže u njegovoj stabilizaciji  te ujedno potiče ozdravljenje ćelija stanica.

Pijte vodu prije nego što ožednite i kad niste žedni, jer mehanizam žeđi ne može točno ukazati kada je vrijeme za vodu i tako spriječiti dehidraciju. Kad osjetite žeđ je već kasno jer ste tada već dehidrirani. Osobe koje piju nedovoljno vode ili ne nadoknađuju gubitak tekućine imaju povećan rizik taloženja soli i stvaranja kamenaca u bubrezima i žuči, zatim i povećan rizik za poremećaje mentalnih funkcija, te probavne i srčane tegobe.

Kada hipotalamus otkrije da je u našoj krvi premalo vode, signalizira otpuštanje antidiuretičkog hormona zbog kojeg bubrezi uklanjaju manje vode iz krvi, zbog čega mogu nastati brojni problemi.

Znanstveno je dokazano kako samo voda ima navedene kvalitete, te je druga pića ne mogu zamijeniti.

Nešto tako jednostavno i dostupno može toliko toga učiniti dobrog za nas. Vrijeme je počnete razmišljati o sebi i svojem zdravlju, a uz dovoljan unos vode u organizam bit ćete raspoloženiji, odmoriniji i sretniji.

Zbog svojih svojstava, izvorska voda Vila izbalansiranog mineralnog sastava savršena je za detoksikaciju i hidrataciju, te je najbolji odabir za kvalitetan život!

No Comments

Post A Comment