Zašto su minerali ključan element kvalitetne vode? - Voda Vila
15700
post-template-default,single,single-post,postid-15700,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

Zašto su minerali ključan element kvalitetne vode?

Zašto su minerali ključan element kvalitetne vode?

Sastav vode omogućuje živom organizmu da diše i preživljava. Osnovni kemijski sastav vode čine vodik i kisik (H2O), a oni sa svojim specifičnim fizikalnim i kemijska svojstvima omogućavaju razmjenu tvari i stvaranje živih stanica. No uz njih, mineralni sastojci i elementi u tragovima ključni su element kvalitetne vode.

Organizam obavljanjem osnovnih vitalnih funkcija, disanjem i znojenjem, oslobađa minerale i elemente u tragovima. Zato je potrebno da te elemente nadomjesti svakodnevnom konzumacijom kvalitetne prehrane, ali i zdrave vode.

Mineralna voda je stotinama tisuća godina unazad prodrla u zemlju, te se tako pročišćavala prolaskom kroz slojeve zemlje i istovremeno se obogaćivala mineralima, elementima u tragovima i ugljičnim dioksidom iz dolomita karbonatnog podrijetla. Takva izvire iz ležišta zaštićenih od utjecaja s površine zemlje i onečišćenja

Pozitivno nabijeni ioni (natrij, kalcij, kalij i magnezij) i negativno nabijeni ioni (klorid, jodid, fluorid) određuju, ovisno o udjelu, okus i način djelovanja mineralne vode.

Minerali i elementi u tragovima imaju višestruki utjecaj na organizam – učvršćuju kosti i zube, održavaju pravilnu ravnotežu vode u organizmu, reguliraju rad mišića i obnavljaju krv, te su neophodni su za rad živčanog sustava.

Ova voda sadrži natrij hidrogen karbonat koji ima različit učinak od natrij klorida (kuhinjska sol). Djeluje alkalno te utječe na acido-baznu ravnotežu (kiselost organizma), koja je često poremećena današnjim načinom prehrane te smanjuje rizik od razvoja kroničnih bolesti.

Vodu Vila karakterizira savršeno izbalansiran mineralni sastav, u kojem se ističe idealan omjer kalcija i magnezija i prirodno nizak udio natrija.

Izvire na Vučjak planini, koja zbog svog specifičnog položaja, bez ikakvih utjecaja industrije i grada, predstavlja ekološki potpuno čisto okruženje te stvara najkvalitetniju i zdravu vodu.

No Comments

Post A Comment